Gumböle Golf:
Kesägreenit
Range:
Auki
Lähipelialue:
Auki
Caddiemaster:
Ark 8:00-20:00 vkl 8:00-20:00
Ravintola:
Ark 8:00-21:00 vkl 9:00-19:00
Pukuhuoneet:
Ark 6:30-22:00 vkl 6:30-22:00 Sisäänpääsy klubikortilla/koodilla.

2021 pelioikeudet myyty loppuun – ajanvarausehtoihin tulossa muutoksia

Golfkesä 2021 on lähtenyt Espoo golfissa käyntiin hieman ”ylikuumentuneessa” tilanteessa. Pelioikeuksien myynti on nyt jouduttu lopettamaan ja tilalle tarjotaan ensi viikosta lähtien enää sarjakortteja. Tiedotamme niistä erikseen, kun ne on teknisesti perustettu kassajärjestelmäämme ja myynti voidaan aloittaa.

Normaalisti 18 reikäinen golfkenttä ”kestää” arvion mukaan n. 900-1000 pelioikeutta. Nyt kun EGS ja GG muodostavat 36 reikäisen kokonaisuuden, määrän voisi ajatella olevan loogisesti tuplamäärä. Hallituksissa on ollut linjana varautua n. 1800 pelioikeuteen sekä sen lisäksi ottaa mukaan SHG:n kautta ns. lisäpelioikeudet, joita näyttäisi olevan tulossa n. 200. Vertailun vuoksi esim. Helsingin Golfklubilla (18 reikää) on jäsenmäärän katto asetettu 1300 tasolle, Peuramaalla (36-reikää) on yhtä aikaa maksimissaan 2100 osaketta (pelioikeuksia voi olla enemmänkin, koska osassa osakkeita on useampi pelioikeus).

Ajanvarausehtoihin hallitukset linjasivat kokouksissaan 10.-11.5. yhden yhtäaikaisen lisävarauksen EGS:n kentälle sen varsinaisille jäsenille sekä Gumbölen kentälle yhden sen osakkaille. Tämän kauden linjaus pidentää ajanvarausikkunaa samalla yhtäaikaisten varausten lukumäärää pienentäen johtui viime kauden kokemuksista, jolloin kausipelioikeutettujen oli vaikea saada aikoja niiden tultua varatuiksi pitkälti juuri em. ryhmien taholta. Nyt näyttää siltä, että kenellekään ei riitä tarpeeksi lähtöaikoja. Todellisuudessa jos pelaaminen jakautuisi tasaisesti kaikille pelioikeutetuillemme, kaikille riittäisi kaksi kierrosta viikossa kahdella kentällämme. Eli ajatus siitä, että pitäisi päästä pelaamaan ”joka päivä”, johtaisi siihen, että Espoo Golfissa voisi olla vain n. 600 pelioikeutettua (eikä yhtään green fee pelaajaa). Tällöin maksu per pelaaja tulisi olla luokkaa 2500 €, jotta kenttien kustannukset voitaisiin kattaa.

Eli kyse on tasapainon hakemisesta toisaalta pelaajien maksuhalukkuuden ja yhteisön talouden kesken. Tässä suhteessa loppukauden tärkeimpiä tehtäviämme onkin pelaajien pelikäyttäytymisen analysointi ja siihen reagointi, kuitenkin harkiten. Tällä hetkellä vaikuttaa lisäksi se, että EGS:ssä on viheriöitä remontissa ja vastaavasti Gumbölessä halutaan kiertää 9-reikäisiä kierroksia varsinkin illalla. Ohessa linkki tämän toukokuun alkupuolen käyttöasteraporttiin, josta selviää aika selkeästi nimenomaan Gumbölen kentän ruuhkaisuus ja fakta, että EGS:stä peliaikoja on vielä saatavilla lähes kaikkina aikoina.

Näihin asioihin palataan piakkoin uudelleen ja uudet mahdolliset varauskäytännöt käynnistetään kesäkuun puolella. Sitä ennen paneudumme myös meille raportoituihin ”väärinkäytöksiin” ajanvarauksen sääntöjen suhteen, johon valitettavasti kaksi erillistä NexGolfia antaa mahdollisuuden.

Espoo Golfin hallitusten puolesta,

Markku Ignatius

Toimitus-/toiminnanjohtaja

 

Lue kaikki uutiset kategoriassa Ajankohtaista