Gumböle Golf:
Kesägreenit
Range:
Auki
Lähipelialue:
Auki
Caddiemaster:
Ark 8:00-20:00 vkl 8:00-20:00
Ravintola:
Ark 8:00-21:00 vkl 9:00-19:00
Pukuhuoneet:
Ark 6:30-22:00 vkl 6:30-22:00 Sisäänpääsy klubikortilla/koodilla.

KENTTÄTIEDOTE 2/22

KENTTÄTIEDOTE 2/22

Toukokuu! Kauden alku häämöttää viikon päästä EGS-kentällä lauantaina 14.5.2022. Pääsemme aloittamaan golfkauden n. 2–3 viikkoa myöhemmin kuin viime vuosina on totuttu. ”Kevät keikkuen tulevi” – vanha sanonta pitää kyllä tässä hetkessä hyvin paikkansa!

Päivän tilanne

Lumien sulamisen jälkeen päästiin kenttien tilanteeseen kunnolla käsiksi. Ikävä todeta, että pelot talven jälkeen kävivät toteen. Mennyt, runsasluminen talvi on aiheuttanut tuhoja laajoilla alueilla kentillä. Hankalan talven jatkona kevään vaihteleva ilma on ollut haasteellinen talvituhojen korjaamisessa. Suurimmat haasteet tällä hetkellä kenttien hoidossa aiheuttaa matala lämpötila sekä pintakuivuus. Monet hoitotyöt, jotka normaalisti on saatu tehtyä hyvissä ajoin ennen kauden alkua, esimerkiksi väylien pystyleikkuu, leikkuu ja paikkokylvöt, ovat siirtyneet.

Kentän tilanne GG

Viheriöt ovat talvehtineet hyvin, muutamaa viheriötä (7,12,13) lukuun ottamatta. Viheriöt kylvetään tällä viikolla ja leikkuukorkeus on aluksi 4 mm. Näiden toimenpiteiden lisäksi lisätään hiekkaa bunkkereihin. Gumböle kentän etuysi avataan kesäviheriöille lauantaina 14.5. klo 10.50. Kapteenien avauslyönnit klo 10.00. 

Ajanvaraus avataan keskiviikkona 11.5. klo 12.00. Huomioithan aikaa varatessasi, että varauksesi on vain 9-reiälle. Jotta mahdollisimman moni pääsisi avaamaan kauden Gumbölessä, toiset 9-reikää on varattavissa vain caddiemasterilta paikan päältä tai puhelimitse.

Kentän tilanne / Viheriöt EGS

Hyvä uutinen on että, viime vuonna uusitut viheriöt ovat hyvässä kunnossa ja kestäneet hyvin lumisen talven kohtelun. Koko kentän viheriöt on kylvetty kevään aikana kaksi kertaa, mutta kylmä ja tuulinen sää on hidastanut ja hidastaa edelleen nurmen kasvuun lähtöä sekä aiheuttaa pintakuivumista, jolloin siemenet eivät idä.

Näillä viheriöillä, joissa nurmen kasvuun lähtö on hidasta, on kylvöt suojattu runsaalla hiekkakerroksella. Tällä estetään myös haitallisen levän muodostumista talvituho kohtiin. Ilmanlämpötilalla on iso merkitys kylvöjen itämisen kannalta sekä luonnollisesti kevätsateilla, maanlämpötila tulisi olla vähintään 7–8 astetta. Kastelujärjestelmä on käytössä kosteuden ylläpitämiseen. Viheriöt on suojattu kasvuharsoilla pitämään lämmön tasaisena ja estämään myös tuulen kuivattavan vaikutuksen.

Viheriöille 7 ja 11 on lisäksi kylvetty Rai -heinää, joka itää hieman nopeammin kuin rönsyrölli, mutta kestää kulutusta huonommin, joten kattavan viherpeitteen saamiseksi on hyvin mahdollista, että nämä väylät pelataan kauden alussa talviviheriöille.

Kaikki viheriöt on saatu lannoitettua ja niiden leikkuukorko tulee alussa olemaan 5 mm ja sitä lasketaan, kun viheriöiden kunto paranee.

Viikko avaukseen EGS-kentällä!

Alkavalla viikolla kenttää valmistellaan avaamista varten ja pyritään saamaan pois alta ne hoitotyöt, joista on haittaa pelaamiselle.

Tästä se lähtee!

Pari viimeistä vuotta on opettanut kärsivällisyyttä normaalissa elämässämme ja sitä tarvitaan edelleen myös omien golfkenttien talvehtimisen jälkeen. Onneksi ilmat lämpenevät ja vuosittain tehtävä kenttien kehittäminen sekä parannustyöt alkavat pikkuhiljaa kantaa hedelmää. Joka kesä huomaa, kuinka kenttien kunto paranee. Siitä ison kiitoksen ansaitsee kenttähenkilöstä, joka paiskii hommia ahkerasti ja tulosta alkaa näkymään!

Kausi avataan EGS-kentällä ja osittain talvigriinit (7,11) käytössä, mutta pääasia on, että pelaamaan päästään!

Lauantaina 14.5.2022 nähdään!

Lue kaikki uutiset kategoriassa Ajankohtaista