Gumböle Golf:
Kesägreenit
Range:
Auki
Lähipelialue:
Auki
Caddiemaster:
Ark 8:00-20:00 vkl 8:00-20:00
Ravintola:
Ark 8:00-21:00 vkl 9:00-19:00
Pukuhuoneet:
Ark 6:30-22:00 vkl 6:30-22:00 Sisäänpääsy klubikortilla/koodilla.

KENTTÄTIEDOTE

KENTTÄTIEDOTE 1/22 – ESPOO GOLF

Kevättä kohti mennään, on maaliskuu ja golfmessut. Auringon valoakin saatu useampana päivänä ja se tietysti vie ajatukset jo tulevaan kesään ja meidän kaikkien lempiharrastukseen.

Mutta mitä kuuluu Espoo Golfin kentille tänään 4.3.2022?

Talvi 2021/2022 on luonut haasteita varmasti meille jokaiselle kovien pakkasten ja runsaan lumentulon myötä. Näin myös golfkenttämme ja myös muiden Suomen golfkenttien talvehtimisen kestokyky on laitettu äärimmilleen. Hiihtäjät toki ovat nauttineet lumentulosta ja Espoo Golfin kentät ovat tarjonneet urheilun harrastamiseen myös talvella oivat olosuhteet.

Kenttähenkilökuntamme olette varmasti nähneet ahertamassa kentällä hiihtäjien ohella ja tässä tiedotteessa käydään läpi golfkentän tilannetta ja tehtyjä toimenpiteitä.

Kentän tilanne

Kulunut talvi on pakkasten ja lumentulon myötä aiheuttanut jään muodostumisen kentälle lumen alle. Jääpeite on muodostunut 14.1.22 ja jään rikkominen viheriöiltä tehty 24.1.22 ja 10.2.22.

Kylänurmikka, joka on valtaosassa viheriöitä EGS -kentällä, on kärsinyt enemmän kuin uusien viheriöiden Rönsyrölli, joka on paremmassa kunnossa. Rönsyrölliä on enemmistö viheriöistä GG -kentällä.

Viheriöiltä on otettu pieniä koepaloja kunnon tarkistamiseksi sekä hoitosuunnitelma laadittu niin, että vauriot saadaan korjattua mahdollisimman nopeasti.

Lunta, jota on koko kentällä tällä hetkellä vielä noin 60 – 70 cm, ajetaan pois viheriöiltä aina ennen sään lauhtumista, jotta jäätä ei muodostuisi liikaa.

Mitä sitten tarkoittaa se, että jään muodostuminen aiheuttaa kentälle ongelmia?

Jääkerros aiheuttaa kentälle hapettoman tilan, joka pitkään jatkuessa muuttuu myrkylliseksi kentän pinnan osalta. Tuhon nimi on jääpolte.

Toimenpiteet kentällä tähän mennessä ja tulevilla viikoilla.

Jäänpaksuus viheriöillä on nyt noin 2-3 cm ja sulattamiseen käytetään apuna hiekkaa. Tällä viikolla myös lyöntipaikat aurataan ja päästään rikkomaan jäätä. Väylät hiekoitetaan kuun loppupuolella.

Vaurioiden korjaaminen aloitetaan heti kun säätilanne sen sallii.

Talven tuomasta jääongelmasta kentille koko Suomen osalta löytyy Suomen Golfliiton artikkelista

https://golf.fi/golfliitto/haasteellinen-talvi-golfviherioille/

 

Lue kaikki uutiset kategoriassa Ajankohtaista