Gumböle Golf -logo Yläkuva
Sää espoossa
Uutiset
Buffet-lounas alkaa Gumbölen ravintolassa ma 29.6. eteenpäin

Ravintola Gumböle Golfissa alkaa buffet-lounas ma 29.6. eteenpäin. Tervetuloa ruokailemaan!


Suomalaisten huippugolffareiden kausi korkattu - GG:n Kalle Sneck mukana

Gumböle Golfin golfammattilainen Kalle Sneck oli mukana Tournament Players Championship -kilpailussa Lakistossa ja Hirsalassa. Pro Jarkko Tannisen valmentama Kalle sijoittui yhdeksänneksi, vain lyönnin viime kauden sensaation Sami Välimäen perässä. Gumböle Golf onnittelee ja toivottaa dynaamiselle duolle Kalle & Jarkko hyvää pelikautta 2020! Seuraavaksi Kalle on tulessa jo ensi viikolla Hill Side Golfissa, jossa pelataan Finnish Tourin ensimmäinen osakilpailu 2020


Rangen harjoitteluohjeet (koronatiedote)

https://gg.nexgolf.fi/gg/CompetitionAttachment?id=1713


WHS on tullut voimaan - mistä oman tasoituksen näkee?

Uusi tasoitus on helpointa katsoa pelaajan päivitetystä eBirdie-sovelluksesta. Myös Golf GameBook-sovellus näyttää ajantasaisen WHS-tasoituksen. Tasoitus näkyy luonnollisesti myös seurajärjestelmissä, mutta välittömästi 19.2. se ei ole mahdollista NexGolfissa. Viive pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä. GolfBoxissa tasoitus näkyy normaalisti.

Pelaajan ensimmäinen WHS-tasoitus määräytyy sen mukaan, mitä tietoa on ollut hyödynnettävissä ja saatavilla seurajärjestelmistä. Tästä syystä joiltain pelaajilta voi puuttua osa historiatiedoista tai jopa koko historia. Historian puuttuessa WHS-aikakausi alkaa vanhasta EGA-tasoituksesta.

Suurimmassa riskiryhmässä sille, että tasoitushistoriasta puuttuu dataa ovat vuodenvaihteessa seuraa vaihtaneet pelaajat. Historiatietoja tai niiden puutteita ei valitettavasti voi korjata tai muokata jälkeenpäin.

Ei kuitenkaan huolta, kaikilla on nyt WHS-tasoitus ja näin ollen tasoituksen uusi aikakausi voi alkaa. Pelaamalla aktiivisesti WHS-tasoituskierroksia tasoitus pysyy pelaajan tason mukaisena ja aina ajan tasalla.

(teksti: Golfiiton uutiskirjeestä)


Avaa uutisarkisto

Gumböle Golf – PAIKALLISSÄÄNNÖT 2020


1. Kentän ulkorajat:

· Kentän ulkoraja on valkoisten tolppien kentän puoleisten reunojen välinen maan tasolla kulkevalla suora linja.

 

2. Kunnostettavat alueet (Sääntö 16.1)

· Sinisin paaluin merkityt alueet

· Valkoisella tai sinisellä maalilla ympäröidyt alueet

· Yleisellä pelialueella ja hiekkaesteissä olevat syvät veden valumaurat

· Sepelillä tai hiekalla päällystetyt pintasalaojat

· Haketetut alueet (yksittäiset hakepalat ovat irrallisia luonnonhaittoja, Sääntö 15.1)

· Bunkkereissa olevat vahingot, jotka ovat selvästi aiheutuneet eläinten kavioista tai sorkista. Mutta haittaamista ei ole, jos vahinko haittaa ainoastaan pelaajan lyöntiasentoa

 

3. Kiinteät haitat

· Kaikki yleisellä pelialueella olevat päällystetyt (myös hiekka- ja sorapäällysteiset) tiet ja polut ovat kiinteitä haittoja, vapautuminen säännön 16.1b mukaisesti. Päällystämättömät tiet ja polut ovat kentän olennaisia rakenteita.

· Kaikki mittamerkit kentällä ovat kiinteitä haittoja. Merkin poistaminen on kielletty.

 

4. Kiinteät haitat lähellä viheriötä

· Kiinteästä haitasta saa vapautua Säännön 16.1 mukaisesti. Pelaajalla on käytössään myös seuraavat vapautumisvaihtoehdot, kun kiinteät haitat ovat lähellä viheriötä ja pelaajan pelilinjalla:

· Pallon ollessa yleisellä pelialueella. Pelaaja voi vapautua Säännön 16.1b nojalla kiinteän haitan ollessa pelilinjalla ja se on

· Enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöstä, ja

· enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta.

· Poikkeus – Vapautumista ei sallita, tämän paikallissäännön perusteella, jos pelaaja valitsee pelilinjan, joka on selkeästi epätarkoituksenmukainen

 

5. Estealueet

· Pallon ollessa estealueella tai kun tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pallo, jota ei ole löydetty, on estealueella, on pelaajalla yhden lyönnin rangaistuksella käytössään seuraavat vaihtoehdot:

· Vapautua Säännön 17.1 mukaisesti, tai

· Mikäli estealueelle on määritelty pudottamisalue, ylimääräisenä vaihtoehtona pudottaa alkuperäinen tai muu pallo pudottamisalueelle, joka on lähimpänä sitä kohtaa, jossa alkuperäinen pallo viimeksi ylitti estealueen rajan. Pudottamisalue on vapautumisalue Säännön 14.3 mukaisesti

 

6. Sähköjohdot kentällä

Jos tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pelaajan pallo on osunut sähköjohtoon, lyöntiä ei lasketa. Pelaajan tulee uusia lyönti ilman rangaistusta siitä paikasta mistä edellinen lyönti suoritettiin (ks. Säännöstä 14 .6 kuinka toimia). HUOM! Sääntö koskee ainoastaan osumista sähköjohtoihin, ei sähkötolppaan ja tukirakenteisiin.

RANGAISTUS PAIKALLISSÄÄNNÖN RIKKOMISESTA:         

Reikäpeli – Reiän menetys, Lyöntipeli – Kaksi lyöntiä               LISÄYKSET PAIKALLISSÄÄNTÖIHIN KORONA TILANTEESTA JOHTUEN (Päivitetty 1.7)

TULOKSET JA TULOSKORTIT:

* Tuloskortteja käytettäessä niitä ei tarvitse vaihtaa merkitsijän kanssa. Kukin pelaaja pitää kirjaa itselleen ja merkitsijälle. Merkitsijän kuittauksen voi hoitaa verbaalisti paikan päällä tai puhelin-/nettiyhteydellä. Tuloskortit voi jättää postilaatikoihin (EGS:ssä caddiemasterin toimistolla ja Gumbölessä terassilla).

* Mobiilisesti täytetyt tuloskortit ja -laskenta on suositeltavaa (NexGolf, Gamebook). Huomioithan, että teet tallennuksen vain yhteen järjestelmään.

* Jos kilpailuissa käytetään tuloskortteja ei niitä tarvitse palauttaa kilpailutoimistoon fyysisesti. Suositellaan tulosten lukemista reikä reiältä tai sähköistä viestintää käyttäen (sähköposti, tekstiviesti, ...). Näistä tulee erikseen ohjeistus kilpailumääräyksissä.

BUNKKERIT:

* Bunkkereissa on haravat, mutta niiden käyttöä suositellaan tehtäväksi hanska tai hanskat kädessä (HUOM! haravia ei desinfioida)

* Pelaajien tulee tasoittaa tekemänsä jäljet parhaansa mukaan jaloillaan ja mailallaan, mikäli ei käytä haravaa.

* Huonosti tasoitetut/tasoittamattomat kohdat bunkkerissa katsotaan kunnostettaviksi alueiksi, jolloin pelaaja voi vapautua ilman rangaistusta pudottamalla pallon sellaiseen kohtaan bunkkerissa, jossa "kunnostettava alue" ei häiritse.

Nämä poikkeukset ovat voimassa toistaiseksi.

 

HUOM! LIPPUTANGOT

Lipputangot ovat tiistaista 23.6. lähtien paikallaan ”normaalisti” ilman korokerenkaita. Lipputangon poisottaminen tai reiässä pitäminen on sallittua golfsäätöjen mukaisesti. Muistakaa kuitenkin ottaa pallo varovasti pois reiästä rikkomatta reiän reunoja.  

 

 

Gumböle Golf – Sääntö- ja tasoitustoimikunta

Nämä säännöt astuvat voimaan 10.4.2020